Showroom: 1079 Boulevard Way
Walnut Creek CA 94595
(925)938-1100
Hours: M-F: 10-5:30 & Sat: 10-4

Kitchen Remodel Details

Briar Residence Kitchen Remodel

Briar Residence

For this project, the client wanted a warm, traditional-style kitchen. Cherry cabinets and dark granite countertops were chosen for a formal, upscale appearance. By cladding the existing upper soffit with matching cabinet panels, the kitchen’s visual height was increased. In response to the client’s request for an area to entertain, the peninsula area was outfitted with glass cabinets for wine glasses and an undercounter wine refrigerator. By lowering the peninsula and wrapping it in cabinet panels, the remodeled kitchen became integrated with the family room, making it perfect for hosting guests.

View 'Before & After' Pictures

Claremont Kitchen Remodel

Claremont Residence

With a goal of creating a public space that encouraged conversations with guests, the client wanted to reconfigure and expand their old space to create a new, contemporary chef’s kitchen. Eliminating a jog in the old layout and removing a partition wall allowed for an exciting, open concept design. An expansive new window above the sink, which was free of upper cabinets on either side, highlighted the dramatic treetop views and created a new sense of openness. Additional new cabinets were seamlessly extended into the breakfast nook for greater storage, and the bar area facing the Living Room was expanded for greater comfort. The artistic, asymmetric tile backsplash complemented the Soapstone countertops and stainless European appliances, which included a high-performance induction cooktop, to create an idyllic cooking oasis.

View 'Before & After' Pictures

De Soto Kitchen Remodel

De Soto Residence

For the client who entertained frequently, the old kitchen was too small and confined. Expanding into the adjacent Living Room and removing upper cabinets that previously divided the kitchen and the Family Room yielded a dramatic, new open concept design. The new, extra-long peninsula facilitated entertaining and provided generous space for food preparation and storage, on both sides, including an undercounter wine refrigerator. The expanded area housed key pantry cabinets as well as an efficient appliance stack that included a microwave, wall oven and warming oven. The gorgeous painted wood cabinets, with luxurious crown molding detailing and glass mullion door accents, were sharply contrasted by the burgundy granite countertops and rustic marble backsplash. A unique pass-through provided convenient access to the neighboring Dining Room.

View 'Before & After' Pictures

Hawthorne Kitchen Remodel

Hawthorne Residence

For clients who entertained frequently, their outdated kitchen was both an eyesore as well as an impediment to hosting large gatherings of family and friends. So it was reconfigured from a pennisula layout to one with a large, two-tiered center island with integral microwave and book storage, which facilitated the flow of cooking and guests around the kitchen. Next, the large structural header beam that spanned the room and divided the kitchen and dining area was removed, re-engineered and placed flush within the ceiling, forming one seamless, expansive-feeling room. The small window above the sink was replaced with a much larger one that significantly opened up the view to the backyard and pool, a key focal point of the house. Knotty alder cabinets, granite countertops and tumbled marble backsplash were chosen to create a warm, inviting and rustic feel. This theme was further carried out through the use of two-toned cabinets, contrasting crown molding, wide-plank Hickory wood floors and charming wainscotting.

View 'Before & After' Pictures

Julie Residence Kitchen Remodel

Julie Residence

To increase the functionality of the old kitchen, reconfiguring the center island became the key to the new space. The old island cooktop was replaced by a professional range placed against the wall that was the new primary focal point of the room. The new island housed a prep sink while retaining two bar seats for casual dining. An oversized farmhouse-style sink, wall-mounted pot filler, and built-in hood and refrigerator were unique touches in this kitchen of cherry cabinets. Additionally, banisters along the family room were removed and replaced by a built-in dining banquette and desk area with integrated storage.

View 'Before & After' Pictures

Lancaster Residence Kitchen Remodel

Lancaster Residence

For this client who entertained frequently and cooked seriously, their old kitchen was outdated, inefficient and inconsistent with the style of the rest of the house. To create the Asian-inspired kitchen of their dreams, the space was completely renovated, including the adddiiton of a much needed pennisula to prep meals. Through the use of sleek lines, warm cherry cabinets, bamboo detailing on select cabinet doors, and vertically-oriented, green glass mosaic tiles that evoke the look of bamboo, an understated Asian aesthetic was created. Two-toned cabinet detailing, varied height upper cabinets and furniture-like legs on the pennisula were some ofthe details that provided dramatic visual impact and interest. Quartz countertops, LED recessed lighting and an induction cooktop were green design features than were equally practical and beautiful.

View 'Before & After' Pictures

Mansfield Residence Kitchen Remodel

Mansfield Residence

While keeping to the layout of the existing kitchen, the clients wanted to create an updated and upscale chef’s kitchen. Utilizing two stain colors for their maple cabinets created visual interest while matching perfectly with the client’s required green granite countertops. The center island was expanded and customized to fit an undercounter wine refrigerator as well as a niche to house the food bowls for the family’s two cats.

View 'Before & After' Pictures

Netherton Residence Kitchen Remodel

Netherton Residence

With a serene backyard view obstructed by the kitchen wall, the client wanted a contemporary kitchen that included views to the yard. The redesigned space included two new windows that flank the professional cooktop, which is complemented by a dramatic, lit glass hood and painted glass backsplash. Understated white and light blue painted cabinets, with aluminum-framed glass accent doors and tambour-door appliance garages, were contrasted by the neutral quartz and Carrera marble countertops. The new island features a professional undercounter wine refrigerator and cantilevered bar seating for two.

View 'Before & After' Pictures

Rowland Residence Kitchen Remodel

Rowland Residence

Inspired by home’s mid-century lines, the client wanted a new contemporary kitchen that kept to the old kitchen layout. The iridescent mosaic glass tile backsplash behind the cooktop and glass hood was the primary focal point. Sleek maple cabinets with frosted glass doors were used, including a unique series of display niches that held the client’s extensive glassware collection. Quartz countertops and slate floors created a sense of warm modernity that the client was seeking.

View 'Before & After' Pictures

Williams Residence Kitchen Remodel

Williams Residence

Faced with an inefficient kitchen design despite room for expansion, the client wanted to create a new, larger open concept kitchen. By removing the old peninsula, ceiling soffit and grid light, space was opened up to install a professional range along the back wall, a new island with prep sink, and tall pantry cabinets. The openness of the new layout was echoed in the clean lines of the maple cabinets and sleek granite countertops. The new cozy, built-in window seat provided additional storage and became the favorite spot at the family dining table.

View 'Before & After' Pictures

Via Joaquin Residence Kitchen Remodel

Via Joaquin Residence

Aside from wanting to update their outdated kitchen, this client had specific functional requirements for their kitchen renovation as a result of their long-term illness that progressively impairs mobility. With this challenge, an attractive and highly efficient universal design kitchen was created to meet the client’s specific needs. At the sink and cooktop, base cabinets were eliminated to provide knee space for a wheelchair or a specialized chair. Similarly to aid accessibility, the kitchen featured varied height countertops, power switches set below counter height, an oven set lower to the floor, and extra-large cabinets pulls. An unnecessary pass-through to the dining room was closed off in favor of easy-to-reach open shelving for additional storage, while a custom-made, Corian-topped movable work surface provided the client much needed flexibility and mobility to suit their cooking style. With a nod to the future, the kitchen was designed to be easily reconfigured to accommodate standard height cabinets and matching Corian countertops at the sink and cooktop should the future owner not require universal access consideratio

View 'Before & After' Pictures

Special Offers Newsletter Sign Up Event Registration Get Project Idea Book