Showroom: 1079 Boulevard Way
Walnut Creek CA 94595
(925)938-1100
Hours: M-F: 10-5:30 & Sat: 10-4

Bathroom Remodel Details

Alhambra Valley Bathroom Remodel

Alhambra Valley Residence

With an old master bathroom that was undersized and chopped up into inefficient and disparate pieces, the client wanted an addition to house the spa-like bath of their dreams. The new bathroom moved the vanities from an open dressing area into the proper bathroom, and dressed up each with vertically-mounted, incandescent sconces for warm, even light, and quartz countertops with dramatic waterfall sides. A long, textured, floor-to-ceiling tile wall with a glass mosaic tile-backed display niche extended dramatically from outside to inside the shower. The pebble tile stripes along the floor and lit toe space beneath the bamboo cabinets emphasized the generous dimensions of the new bath and provided additional texture and warmth to the sleek space. A series of tall cabinets with frosted glass doors provided ample storage without blocking views into the backyard.

View 'Before & After' Pictures

Briar Residence Bathroom Remodel

Briar Residence

To dress up this voluminous space and make it more practical, cherry cabinets were used throughout the bathroom to increase storage space. The addition of a counter wall cabinet provided additional storage and created his and hers vanity areas. Similarly, the niche beneath the fireplace hearth took advantage of previously unused space and integrated seamlessly with the elegant wood-paneled tub surround. New contrasting crown molding and fascia trim helped to reduce the visual impact of the upper soffit that encircled the room, while a romantic chandelier and an ornate tile backsplash and trim completed this impressive space.

View 'Before & After' Pictures

Brookline Residence Bathroom Remodel

Brookline Residence

For their dated master bath, the client wanted a remodel that would create a feeling of expansiveness in a contemporary context. The soffits above the vanity and sunken bathtub, and the wall between the sink area and the toilet/shower compartment, were taken down to open up the space. In the place of the old bathtub, an oversized curbless shower was installed, featuring a tile-clad return wall with integral soap and shampoo niche, and dramatic, vertical accent stripes. New his and her vanity areas were created by the Asian-inspired cherry wood cabinets that were topped with granite and surrounded by the same striped accent tile. Custom made mirrors and carefully matched cabinets pulls provided the finishing touches to this beautiful transformation.

View 'Before & After' Pictures

Craft Residence Bathroom Remodel

Craft Residence

Leveraging a large master bedroom area, a new master bathroom was created from underutilized space to give the client the spa-like retreat they wanted. A large jetted tub anchored the room and enabled the client to relax beneath the stained glass privacy window. An oversized, curbless shower provided an open and airy feel while adhering to universal design standards, critical to the client who planned on living in the house for many years to come. The maple cabinets, granite countertops and floor-to-ceiling walls of tile embedded with playful decorative accents created the perfect palette for this luxurious hideaway.

View 'Before & After' Pictures

Garydale Residence - Hall  Bathroom Remodel

Garydale Residence – Hall Bathroom

For this project, a new bathroom for the client’s young children was created from a dated, older bathroom. While utilizing the existing layout, the remodeled bathroom felt entirely new as a result of its sophisticated but playful palette of colors and materials. Unique maple cabinets with 3Form inlays anchored the space, allowing for bold applications of the colorful tile around the mirror, in the shower and on the floors. A large dedicated shower and extra wall cabinet for storage above the toilet were functional touches that helped make this bathroom a stand out.

View 'Before & After' Pictures

Garydale Residence - Master Bathroom Remodel

Garydale Residence – Master Bathroom

The client’s master bath was previously a his and hers design that featured small, individual vanities and closets for each person and a shared shower and toilet compartment. With an open concept bathroom in mind, the old bathroom was reconfigured to have a shared walk-in closet and bathroom. By combining the previously disparate spaces, the new bathroom had room for an extended Corian vanity that was complemented by a glass mosaic tile backsplash and lit toe space. The new arrangement also allowed for an expansive shower and tall storage cabinet. The sensuous curves, added skylight, and calm paint colors helped to create the contemporary, spa-feel that the client sought.

View 'Before & After' Pictures

Julie Residence Bathroom Remodel

Julie Residence

Despite a large, voluminous space, the client’s master bathroom felt small and confined because of the old layout. By removing an oversized walk-in closet, an open concept bathroom was created featuring an expansive dressing area and closets along the walls. The highlight of this bathroom was the symmetrical, back-to-back his and hers vanity areas centered in between the clerestory windows. Following in the open concept style was the extra-large, door-less shower with a dramatic, curved partition wall.

View 'Before & After' Pictures

Lavender Residence Bathroom Remodel

Lavender Residence

Tired of an open dressing and closet area, the client wanted their master bath reconfigured to have separate bathroom and closet areas. Despite the tight dimensions, the new bathroom offered luxury amenities including a jetted tub, tile wainscoting and large corner shower. Adjacent to the bathroom a walk-in closet was built to accommodate the client’s request.

View 'Before & After' Pictures

Via Joaquin Residence Bathroom Remodel

Via Joaquin Residence

For this client with a long-term illness that impairs mobility, they wanted to not only update their outdated bathroom, but also make it more functional for their everyday needs. To create room for greater access and mobility, the partition wall into the old toilet/shower compartment was removed as was the old carpeting and soffit above the vanity. A long vanity with no cabinet beneath the sink was installed to provide the knee space required for a wheelchair or a specialized chair. To make up for and add to the lost vanity storage, tall, wall-mounted storage cabinets were placed on the opposite wall. Cantilevered from the wall, these cabinets were carefully specified to be free of any potentially restrictive toe space. A convenient washlet toilet and walk-in tub and shower provided both a touch of luxury and practicality to this transformed space.

View 'Before & After' Pictures

Special Offers Newsletter Sign Up Event Registration Get Project Idea Book